Jeugdvereniging Het Kompas (+14)

Want die Mij vindt, vindt het leven, en trekt een welgevallen van den Heere.

Spreuken 8 vers 35

 

Het KompasWij zijn een jeugdvereniging voor alle jongeren van 14 - 16 jaar. In principe zijn alle jongeren uit de derde en vierde klassen van het voorgezet onderwijs welkom. Op onze vereniging zitten gemiddeld zo’n 20 jongeren.

Om de twee weken komen we op vrijdagavond bij elkaar. Samen met leeftijdgenoten denken we na over een Bijbels onderwerp. De Bijbel als “Het Kompas” is de meerwaarde van onze vereniging. Samen met de leidinggevenden hebben we bezinnende, gezellige avonden.

Elke verenigingsavond gaat het Woord open. Daarnaast bespreken we onderwerpen die betrekking hebben op de Bijbel. Het eerste deel van de avond houdt iemand van de leiding een onderwerp. Soms houdt ook een jongere een inleiding in samenspraak met de leiding. Aan het begin van elk seizoen kiest de leiding samen met de jongeren enkele thema’s.

Naast het Bijbelse thema bespreken we ook actuele onderwerpen en vragen die jongeren bezig houden. We leven in een wereld waarin veel vragen leven. Samen zoeken we met elkaar naar Bijbelse antwoorden op al deze vragen.

In de pauze hebben we het gezellig met elkaar. Dan zorgt de leiding voor drinken met iets erbij.

In het tweede deel van de avond doen we iets actiefs met elkaar. Dit kan zijn een spel, een fotoquiz, enz. Met regelmaat steken we ook onze handen uit de mouwen. We maken dan iets creatiefs.

Een enkele keer in jaar het gaan we met elkaar op pad in de regio, hebben we een spelavond of gaan we gourmetten of iets dergelijks. Lekker actief met elkaar bezig zijn en het onderlinge contact versterken.

Aan het einde van het seizoen bezoeken we als jeugdvereniging de jaarlijkse Jeugdbonddag. Hier gaan we met een bus naar toe. ’s Middags hebben we met elkaar een leuke actieve middag.

Graag nodigen we jongeren van 14 - 16 jaar uit om onze vereniging te bezoeken. Je bent hartelijk welkom.

Voor meer informatie kunt u, kun jij contact opnemen met een van de leidinggevenden. Wie dit zijn, is te vinden in de gemeentegids. Een mail sturen kan ook naar onderstaand mailadres. Een van de leiding neemt dan contact op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Extra informatie

Agenda  

Kerktijden

Kerkgebouw Bethelkerk

Gereformeerde Gemeente Tricht-Geldermalsen

Laan van Leeuwenstein 10

4191 NB Geldermalsen

0345 582409

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.